Vad göra man om man fått brev från Kronofogden?

Brev från Kronofogden

Att få brev från Kronofogden är inte hela världen, bara ni agerar utifrån det. Anledningen till att man blir kontaktad av kronofogden är många men det viktiga är att ni öppnar brevet och läser igenom det noga. Allt för många vågar inte öppna brevet från Kronofogdemyndigheten utan kastar eller gömmer det, vilket är det dummaste man kan göra för då kommer verkligheten att slå till hårdare längre fram.

Betalningsföreläggande på felaktiga grunder

Det förekommer mängder med bluffakturor där företagen hotar med Kronofogden. Det viktiga om blufföretaget skickat fakturan för indrivning är att omgående kontakta Kronofogden och lösa problemet. Kronofogdemyndigheten prickar ingen som på ett konstruktivt sätt bemöter bluffakturor.

Stora skulder

Skulder hos Kronofogden

Om ni fått brev från din lokala kronofogde som är korrekt ska du omgående kontakta Kronofogden och bestämma ett möte för att försöka reda upp situationen. Att vara aktiv i försöken att lösa sina skulder visar på vilja och driv vilket underlättar för er när Kronofogden senare ska göra sin bedömning av möjliga lösningar.

För en person som har så stor skuld att han/hon inte klarar av att betala räntan på skulden kan skuldsanering användas. Skuldsanering innebär att skulden kan skrivas av på några års skit och fram till dessa får den skuldsatte leva på ett minimum av utgifter. Innan Skuldsaneringslagen infördes 2005 innebär det att den skuldsatte i värsta fall fick leva på existensminimum i många många år eller kanske i värsta fall t.o.m. hela livet.


Summor att lån med SMS-lånet

Här är alla olika lånebelopp på mellan 500 och 10 000 kr som du kan ta på ett SMS-lån. När du trycker på något ser du direkt alla de billigaste långivare för detta lån och du kan välja det bästa SMS-lånet.

Längd på SMS-lånet

Här finns alla lånetider mellan 15 och 90 dagar som du kan ta för ett SMS-lån. Det finns längre återbetalningstider men dessa ska du undvika. Om du trycker på någon av knapparna så hittar du direkt de allra billigaste SMS-lånen för olika belopp.

SMS-låns långivare

Ifall du klickar på någon av långivarna av SMS-lån nedan visar ni dig direkt vilka villkor låneföretagen erbjuder för sms-lånet men även hur höga deras räntor och avgifter är.

Mer fakta om SMS-lån

Mer intressant om SMS-lån, snabblån, mobillån och mikrolån.Meny - SMS-lån
Till förstasidan på www.sms-lan.infoHögst upp på sidanLängst ned på sidan
BästLåna 5000Låna 1000Nyheter